Digital marknadsföring: vad är det?

Företag kan annonsera sig själva före Internet genom att använda skyltar, tv-reklam, direktreklam eller detaljhandelsfönster. Men när kunder, företag och, låt oss inse det, flyttade majoriteten av vår uppmärksamhet online, så gjorde marknadsföring och reklam. Digitala kanaler som sociala medier, sökmotorer, webbplatser, textmeddelanden och e-postmeddelanden tillåter nu marknadsförare att kontakta sin målgrupp. Dessa kanaler är vad vi vanligtvis kallar digital marknadsföring eller marknadsföring online.

5 bästa tips för digital marknadsföring

Emotive hjälper e-handelsföretag att framgångsrikt använda sms som en viktig del av deras digitala marknadsföringsstrategier. Men vi ger dig våra bästa digitala marknadsföringsråd eftersom vi är medvetna om att det finns mer än bara meddelanden.

1. Känn igen din kund
Det första steget i e-handelsmarknadsföring är att identifiera din målmarknad. De, vem? Vilka är deras mål, krav och intressen? Vad gör de med sin fritid? Du kan välja att göra marknadsundersökningar för att upptäcka och förstå dina kunder; detta kan vara lika enkelt som att göra en omröstning av din nuvarande kundkrets. Med hjälp av denna information kan du skapa olika köparpersonas och en kundresa som illustrerar stegen en potentiell kund tar för att gå från att vara en anonym konsument till en hängiven kund. Med hjälp av kriterier som ålder, kön, yrke, inkomst, plats och intressen bör du skapa konsumentgrupper.

2. Producera engagerande innehåll
Skapandet av intressant och relevant innehåll som uppmuntrar besökare att besöka din webbplats är en av de mest avgörande delarna av digital marknadsföring. Även om clickbait-innehåll kan dra kunders uppmärksamhet, om det inte erbjuder något användbart för din målmarknad, kommer de förmodligen att lämna utan att göra något köp.

3. Förbättra din webbplats konsekvent SEO och omvandlingsfrekvenser
Det är viktigt att optimera din webbplats för konverteringar eftersom den fungerar som startpunkten för dina intäkter. Detta innebär att säkerställa att den är enkel att använda, har en uppmaning som är uppenbar, laddar snabbt och möjliggör friktionsfri utcheckning. Ökad onlineförsäljning kan uppnås genom att optimera din webbplats för konverteringar.

Dessutom kan din webbplats hjälpa dig att samla in viktig kundinformation, som toppköp, surfmönster och mer. Du kan rikta in dig på och segmentera kunder mer framgångsrikt och hitta chanser för framtida optimeringar genom att utvärdera denna data och leta efter mönster.

4. Producera innehåll för mobila enheter
Visste du att 65 % av trafiken till de 1 000 främsta nordamerikanska internetåterförsäljarna kommer från mobila enheter?(3) Om din webbplats inte är mobilanpassad kommer du förmodligen att förlora nya kunder (och kanske till och med några långsiktiga). också). Se till att din webbplats är funktionell på alla enheter, laddas snabbt och ser utmärkt ut. Gör din webbplats responsiv på alla digitala plattformar, inklusive smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Mät din sidhastighet eftersom det är en nyckelfaktor för att locka besökare till din webbplats. Det finns en stor risk att dina kunder kan lämna din webbplats om webbsidorna laddas långsamt. Vid strukturering av material för mobila enheter:

 

  • Håll ditt skrivande kortfattat och enkelt.
  • Använd video och infografik.
  • Eftersom sociala medieplattformar är där mobilanvändare tillbringar större delen av sin skärmtid, etablera en närvaro där.

5. Anpassa innehållet
Vi lägger ut viktiga detaljer om oss själva online varje dag. Som onlineåterförsäljare kan du använda denna information för att bättre förstå dina kunder och matcha dem med de saker de vill ha och behöver. Den här typen av anpassning är en avgörande konkurrensfördel inom digital marknadsföring, oavsett om det handlar om att skicka e-postmeddelanden till kunder med deras förnamn eller att informera kunder om att en vara som de utforskat på din webbplats finns i lager igen. Enligt Demand Metric-undersökningar har 82 % av konsumenterna en mer positiv uppfattning om ett varumärke efter interaktion med skräddarsytt innehåll.(5) Du kan öka konverteringarna och få bättre avkastning på investeringen genom att skräddarsy ditt innehåll efter dina kunders önskemål och behov. .

Använd moderna digitala verktyg
Liknar hur fysiska butiker har utvecklats till onlinemotsvarigheter. Onlinemarknadsförare blir mer produktiva, datadrivna och effektiva tack vare digital marknadsföringsteknik. De kan också hjälpa dig att förbättra användarupplevelsen och kundresan på din webbplats, från lead till remiss. Här är några fall du kan titta på om du inte har gjort det tidigare.

Artificiell intelligens används av chatbots för att konversera med webbplatsbesökare. De kan användas för att marknadsföra produkter, svara på förfrågningar och erbjuda kundservice. När en riktig person inte alltid är tillgänglig för att svara på klientfrågor, erbjuder chatbots ett skalbart och kostnadseffektivt alternativ.

Antalet tittade onlinevideor har fördubblats sedan 2018, och 87 % av marknadsförare som använder video tycker att det har en positiv avkastning på investeringen, vilket gör det till ett växande medium för att kommunicera med kunder.(6) Prova videoprospektering, vilket innebär att du använder korta, intima filmer att presentera ditt företag och varumärke, beskriva dina produkter och knyta an till möjliga kunder. Eller införliva produktdemonstrationer på din webbplats för att informera besökare och påskynda försäljningsprocessen.

Verifiera att du använder varje integration som e-handelsplattformen du använder erbjuder. Genom att integrera dina data över mjukvaruplattformar och ge dig en mer korrekt bild av din organisation, är dessa integrationer främst avsedda att öka effektiviteten i ditt företag och frigöra dig att koncentrera dig på andra saker.

Använd dessa digitala marknadsföringsråd
Det är dags att omsätta de mest avgörande råden om digital marknadsföring i praktiken för att öka onlineförsäljningen och expandera ditt företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *